nieuws

12 juli 2018VVT Nieuws, Zorg

Programma Langdurige Zorg & Ondersteuning

Het ZonMw-Programma Langdurige Zorg & Ondersteuning (PLZ) steekt van wal.

Het PLZ wil een duurzame kennisbasis gaan bieden voor het verbeteren van kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van zorg en ondersteuning. Daartoe zullen verschillende subsidie-oproepen gedaan worden. Gedurende vier jaar is totaal 32 miljoen beschikbaar om diverse -nog nader te ontwikkelen- projecten te faciliteren.

Het PLZ heeft twee doelstellingen:

  1. Het versterken en ontwikkelen van de wetenschappelijke kennis in de langdurige zorg en ondersteuning en het verspreiden van deze kennis naar de zorg en ondersteuningsrelatie, ter bevordering van de kwaliteit van de zorg en een duurzame kennisinfrastructuur.
  2. Het faciliteren van het opzetten, door-ontwikkelen en bestendigen van lerende netwerken integrale zorg en ondersteuning rondom thuiswonende ouderen ten einde deze ouderen in staat te stellen op een goede en veilige manier langer thuis te wonen.

In de aanloop naar het programma zijn, naast andere activiteiten, medio 2017 ook vijf dialoogsessies gehouden met betrokkenen in de zorg en ondersteuning.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0407-001

Laatste nieuws