nieuws

Expeditie Begonia
25 juni 2018VVT Nieuws, Wonen

Expeditie Begonia 2018: congres over woonvariaties

Op 10 oktober 2018 organiseert het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg voor de 4e keer het congres over innovatieve woonvormen Expeditie Begonia. Voor langer of weer thuis wonen zijn nieuwe vormen van wonen, welzijn en zorg nodig die het gat vullen tussen geheel zelfstandig wonen en verblijf in een instelling. Prettig wonen - veilig en met contacten en voorzieningen in de buurt - is een basisvoorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving. U maakt tijdens Expeditie Begonia kennis met woonvariaties uit het hele land: van prille ideeën tot vergevorderde plannen en gerealiseerde woonvormen.

Programma

Wij zijn zeer verheugd dat minister Hugo de Jonge van VWS tijdens het congres zijn visie zal geven op Langer thuis wonen. Andere plenaire sprekers zijn Hedy d'Ancona, oud-politica en lid van Comité van aanbeveling van Studiekringen50plus en Martijn Kole, ENIK Recovery College, bestuursadviseur Lister Academie en ervaringsdeskundige.

U heeft volop keuze uit workshops en ronde tafelgesprekken. Ook zijn er verdiepende colleges, onder meer door Monique Kremer, bijzonder hoogleraar Actief burgerschap, George de Kam, honorair hoogleraar Volkshuisvesting en grondmarkt met focus op wonen van ouderen en Ad en Freya Pijnenborg, auteurs van het boek over Zorgcoöperatie Hoogeloon.

Meer informatie over het programma

Download de congresflyer (pdf)

Foto: Claudia Kamergorodski

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws