nieuws

03 april 2018Kwaliteit, VVT Nieuws

IGJ publiceert rapport personeelssamenstelling verpleeghuiszorg

Vandaag publiceert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd het rapport ‘Onderzoek publicatie personeelsgegevens’. Uit dit onderzoek blijkt dat 85 procent van de zorgaanbieders de personeelssamenstelling van 2017 op hun eigen site publiceert. 

Publicatie van de personeelssamenstelling is één van de vereisten die het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg sinds 1 juli 2017 oplegt aan elke zorgorganisatie. Dit kader vormt de wettelijke basis voor de kwaliteit van de verpleeghuiszorg. Personeel is het belangrijkste kapitaal van zorgaanbieders en transparantie hierover is onderdeel van de professionaliteit van zorgaanbieders. ActiZ is blij met de resultaten van het onderzoek. Het toont wederom dat zorgaanbieders hun verantwoordelijkheid nemen en voortvarend aan de slag zijn met het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws