nieuws

13 februari 2018VVT Nieuws, Wet en regelgeving

Factsheet Wet zorg en dwang

Vanaf 1 januari 2020 moeten zorgorganisaties volgens de Wet zorg en dwang kunnen werken. Dat lijkt nog ver weg, maar juist omdat het om een complexe wet gaat is die tijd ook hard nodig. ActiZ en VGN helpen hun leden met deze praktische factsheet. 

De factsheet '50 vragen en antwoorden over de Wet zorg en dwang (Wzd)' geeft uitleg over de Wet zorg en dwang die vanaf 1 januari 2020 regels stelt aan het toepassen van onvrijwillige zorg. Deze wet regelt dat aan iemand met een psychogeriatrische stoornis of een verstandelijke beperking tegen zijn wil zorg verleend kan worden als dat nodig is om te voorkomen dat diegene zichzelf of iemand anders ernstig benadeelt. Dit wordt in de Wzd onvrijwillige zorg genoemd. De Wzd regelt wanneer onvrijwillige zorg kan worden verleend, welke besluitvormingsprocedure daaraan vooraf gaat en wanneer evaluatie van onvrijwillige zorgverlening moet plaatsvinden. De Wzd is een complexe wet en vanwege deze complexiteit is gekozen voor een ruime invoeringstermijn: vanaf 1 januari 2020 moeten zorgorganisaties in met deze wet kunnen werken.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0056-001

Michiel Kooijman

Laatste nieuws