nieuws

05 juli 2017VVT Nieuws

#wijblijventhuis: vergeet de wijkverpleging niet

De afgelopen periode is er veel aandacht besteed aan en extra geld vrijgekomen voor de verpleeghuiszorg. Dat is mooi, maar de grootste groep kwetsbare ouderen woont thuis. Zij hebben in hun eigen omgeving ook passende zorg en ondersteuning nodig. ActiZ wil dat deze groep niet vergeten wordt en lanceert samen met de ANBO de campagne #wijblijventhuis.

Actiz_FB_828x315_roze

Thuiswonende ouderen hebben wijkverpleging nodig

De groei van het aantal ouderen zet de komende jaren sterk door. Nu al wonen 6 op de 7 ouderen thuis: tot op hoge leeftijd zelfstandig, vaak met enige ondersteuning van mantelzorg en in toenemende mate van technologische en digitale innovaties en voorzieningen. Wanneer dat niet meer volstaat, coördineert de wijkverpleging de noodzakelijke complexere en intensievere zorg. Deze ontwikkeling betekent een toegenomen druk op het takenpakket van de wijkverpleging, kwalitatief en kwantitatief. 

Dit resulteert in oplopende tekorten bij de wijkverpleging. Een aantal cliënten moet het nu al thuis doen zonder voldoende zorg. Niet alleen door personeelstekorten, maar ook omdat afspraken met verzekeraars overschreden worden. Naast alle aandacht voor de verpleeghuiszorg moet de groep thuiswonende ouderen niet vergeten worden. Investering in de wijkverpleging is óók hard nodig! 

#wijblijventhuis

Deel de campagnebeelden van #wijblijventhuis in je netwerk en steun deze oproep voor meer investering in wijkverpleging. Voel je vrij om dit nieuwsbericht te hergebruiken of om zelf een foto te delen met de hashtag #wijblijventhuis! Het pakketje met alle beeldformaten voor LinkedIn, Facebook en Twitter kun je opvragen via communicatie@actiz.nl.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws