nieuws

06 juli 2017VVT Nieuws

Structureel 435 miljoen euro extra voor verpleeghuiszorg

Op 4 juli berichtte Staatssecretaris van VWS, van Rijn aan de Tweede Kamer dat vanaf 2018 jaarlijks structureel 335 miljoen euro extra beschikbaar is, boven de in de Voorjaarsnota al genoemde 100 miljoen structurele uitgaven en de zogeheten incidentele 100 miljoen voor 2017.

Volgens de Staatssecretaris moeten de verpleeghuizen meteen aan de slag voor de extra nieuwe medewerkers in de zorg en de dagbesteding: “We hebben in 2017 al extra geld beschikbaar gesteld maar 2018 mag natuurlijk geen verloren jaar zijn. Dat hebben we nu voor elkaar”. ActiZ heeft dit voorjaar al meerdere malen aangedrongen bij het ministerie en bij de Tweede Kamer dat het ‘verloren jaar’ voorkomen moet worden.

Volgens ActiZ is deze financiële toezegging van 435 miljoen voor 2018 een waardevolle eerste stap om te kunnen gaan voldoen aan het nieuwe kwaliteitskader, waar uiteindelijk 2,1 miljard euro voor nodig is. ActiZ heeft er begrip voor dat het budget in fases beschikbaar wordt gesteld, aangezien het nu eenmaal niet mogelijk is om in een keer alle mensen aan te nemen. Daar hebben we de komende jaren een forse inspanning op nodig, die we ook gaan plegen. Door deze toezegging kunnen verpleeghuizen direct aan de slag om stappen te zetten en extra mensen aan te trekken. Belangrijk is ook dat hierdoor werknemers, zowel huidige en nieuwe, goede vaste contracten kunnen krijgen.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
ActiZ logo RGB
ActiZ Persvoorlichting

Laatste nieuws