nieuws

06 juli 2016Pers, VVT Nieuws

ActiZ betreurt keuze voor snelheid i.p.v. zorgvuldigheid bij publicatie lijst verpleeghuizen

Gisteravond heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een lijst openbaar gemaakt van 150 verpleeghuizen. In deze lijst zijn 150 van de 2.000 zorglocaties opgenomen die door de IGZ zijn bezocht; onderverdeeld naar vier categorieën. Bij 11 van deze locaties heeft de IGZ zorgen over de kwaliteit van de zorg. ActiZ heeft er bij de staatssecretaris van VWS op aangedrongen om bij publicatie van deze lijst zorgvuldigheid boven snelheid te laten gaan. Dit omdat niet alle actuele gegevens over de verpleeghuizen in de IGZ-lijst zijn verwerkt. Daardoor ontstaat onterecht een verkeerd beeld over verpleeghuizen; iets wat ActiZ enorm betreurt.

 

Actuele cijfers niet verwerkt zorgt voor verkeerde beeldvorming

In de lijst van de IGZ zijn zorgorganisaties ingedeeld naar vier categorieën. Diverse zorgorganisaties hebben de IGZ er gisteren op gewezen dat zij met een categorie in de gepubliceerde lijst staan die niet (meer) klopt. Hun gegevens zijn achterhaald of onvolledig. Tot ons ongenoegen zijn de actuele of meer complete gegevens door de IGZ niet in de gepubliceerde lijst verwerkt.

 

De IGZ heeft wel toegelicht dat de lijst gebaseerd is op de situatie op 15 maart 2016 en dat alle ontwikkelingen daarna geen invloed hebben gehad op de categorieën. Wij vinden dat gezien de impact van deze lijst voor onze leden, hun medewerkers en cliënten onverantwoord. Zeker als de IGZ inmiddels een (nieuw) oordeel heeft gegeven en/of het toezichttraject bij zorgorganisaties zelf al heeft afgesloten en de kwaliteit van zorg dus op orde is.

 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws