nieuws

Cao onderhandelingen en ActiZ Cao VVT
29 juni 2016VVT Nieuws, Werkgeverschap

ActiZ onaangenaam verrast door vertrouwensbreuk tussen vakbonden

Werkgeversorganisatie ActiZ is onaangenaam verrast door de vertrouwensbreuk tussen de vakbonden, die ontstaan is tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe cao vvt. Het cao overleg van woensdagmiddag 29 juni 2016 is om die reden stilgelegd, waarschijnlijk tot na de zomervakantie. Uitgangspunt van ActiZ is en blijft om samen met alle vier vakbonden te komen tot één nieuwe cao voor de branche. 

Gerard Schoep, voorzitter van de cao-delegatie van ActiZ: “Wij hechten eraan om met alle betrokken partijen tot een goede cao voor onze branche te komen. We zien ook dat zowel NU’91, FBZ, CNV Zorg & Welzijn als FNV Zorg & Welzijn het belang hiervan zien en dat zij graag willen onderhandelen. Het gaat hier nadrukkelijk niet om een inhoudelijke breuk tussen vakbonden en werkgevers, maar om een gebrek aan onderling vertrouwen bij de vakbonden.”

 

Voortgang

Cao-partijen hebben afgesproken om de zomerperiode te gebruiken om te kijken hoe het proces vlot getrokken kan worden. Gerard Schoep: Het is echt heel jammer dat we vertraging oplopen, zeker gezien de langdurige en intensieve onderhandelingsperiode die hieraan vooraf is gegaan en de vraagstukken die op tafel liggen. Maar we gaan ervan uit dat we na de zomer weer verder kunnen. Om zo te komen tot een goed en realistisch resultaat dat ervoor zorgt dat medewerkers hun werk goed en op een prettige manier kunnen doen. Ruimte voor professionaliteit én ruimte voor de dialoog met cliënten staan daarbij voorop.”

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws