nieuws

14 oktober 2019VVT Nieuws, Werkgeverschap

Onderwijs op maat: al vier VVT-leereenheden onderweg naar mbo-certificaat

ActiZ en A+O VVT werken nauw samen met zorgorganisaties, de ministeries van OCW en VWS en het onderwijs om het beroepsonderwijs beter op maat te maken voor huidige en toekomstige medewerkers in de zorg. Om naast een gewone BBL opleiding meer flexibel te kunnen opleiden zijn leereenheden gemaakt. In een landelijk project wordt toegewerkt naar een civiel effect voor deze leereenheden. Dit betekent dat als een medewerker een leereenheid heeft afgerond, dit overal in Nederland wordt erkend en geaccepteerd, zowel bij opleiders als werkgevers.

Vervolg naar erkende certificaten

Er zijn nu 4 leereenheden goedgekeurd om mee te doen met de pilot voor mbo-certificaten binnen de huidige kwalificatiedossiers. De volgende stap is dat deze certificaten worden vastgesteld en overgenomen door het ministerie van OCW. Na vaststelling worden deze leereenheden opgenomen in het DUO-register met erkende diploma’s en certificaten. Dan hebben deze certificaten eenzelfde status als de ‘normale’ mbo-diploma’s.

Het gaat over de volgende leereenheden:

Doel is om de volledige goedkeuring te behalen voor de huidige trajecten. Dit als mooi vooruitzicht voor de deelnemers die gestart zijn in de regio Amersfoort en de trajecten die van start gaan in Eindhoven en Rotterdam (info via Albeda College: mevrouw Van den Hoogen). 

Wilt u ook deelnemen of meer informatie?

Bezoek onze pagina voor de aanpak, opleiders en andere  aanvullende informatie.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0963

Margriet Snellen

Laatste nieuws