Metropole Orkest in de binnentuin van verpleeghuis Voorveldse Hof in Utrecht
13 mei 2020VVT Nieuws

Metropole Orkest trekt langs verpleeghuizen door het land

Het Metropole Orkest trok op woensdag 13 mei door het land om bewoners van verpleeghuizen een muzikaal hart onder de riem te steken. Het orkest had zich voor de gelegenheid opgesplitst in kleinere ensembles en speelde op plekken door het hele land live muziek voor bewoners. De tour  vormde de aftrap voor de verspreiding van de speciale jubileum-cd die het Metropole Orkest maakte voor alle verpleeghuizen. ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties zorgt voor verspreiding van de cd’s naar de meer dan 2300 verpleeghuislocaties in Nederland.

Groningen, Utrecht, Laren en Tilburg, op tal van plekken in het hele land werden kleine optredens verzorgd bij aangesloten zorgorganisaties van ActiZ. ‘Wat mooi! En zo knap gespeeld’, aldus een bewoner van verpleeghuis Voorveldse Hof in Utrecht. Locatiemanager Ragonda van der Spek van zorgorganisatie AxionContinu: 

‘We zagen mensen dansen en een traan wegpinken’

In Utrecht werd de cd ‘Dolf’s Choice’ met een mandje opgetakeld door bewoners die vanaf de balkons naar het concert in de binnentuin keken. Via ActiZ worden de cd’s op alle verpleeghuislocaties in Nederland bezorgd. 

Het Metropole Orkest stelde de cd ‘Dolfs Choice’ samen ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum. Op de cd staan bijzondere composities van oprichter en oud-dirigent Dolf van der Linden. Het orkest hoopt dat de opgewekte muziek uit de oprichtingstijd ouderen troost, hoop en moed geeft. Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: ‘Het was een bijzondere dag voor het orkest. Het is fijn om te zien dat we met onze muziek een klein beetje vreugde en plezier bij de bewoners kunnen brengen. Muziek verbindt mensen en geeft moed in moeilijke tijden.’

ActiZ logo RGB
ActiZ Persvoorlichting

Laatste nieuws