31 maart 2020VVT Nieuws

Koningin Máxima verrast bewoners en medewerkers verpleeghuis

Enkele bewoners en medewerkers van verpleeghuislocatie Nicolaas van zorgorganisatie Omring, werden afgelopen maandag verrast door koningin Máxima. De koningin stak hen via een videogesprek een hart onder riem, nu door het coronavirus bezoek aan verpleeghuizen niet mogelijk is.

Live-verbinding met Huis ten Bosch

Vanuit Paleis Huis ten Bosch sprak de koningin met twee bewoners, mevrouw Vrieler-de Vries en mevrouw Ligthart-Kooij. Ook werd ze bijgepraat over de zorgverlening door verzorgende-IG Rianne Oostendorp en locatiemanagers Petra Oudt. Koningin Máxima was benieuwd hoe het bewoners en medewerkers vergaat en welke impact het sluiten voor bezoek heeft. Bewoners hebben nu op andere manieren contact met familie of naasten: “Ik heb nu regelmatig contact met mijn familie via de tablet en dat is fantastisch. Ik wist niet dat het bestond, maar ik zou het niet meer willen missen”, vertelde mevrouw Vrieler-de Vries aan de Koningin. Locatiemanager Petra Oudt: “De maatregelen treffen niet alleen bewoners, maar zeker ook mantelzorgers en vrijwilligers die nu hun regelmatige bezoek aan de locatie moeten missen. Deze belangrijke groep mogen wij niet vergeten”.

Bewondering voor zorgprofessionals

De koningin sprak verder haar bewondering uit voor alle zorgprofessionals in de verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland die dagelijks aan de frontlinie staan en zich met hart en ziel inzetten om het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Met verzorgende IG, Rianne Oostendorp, sprak de koningin over de vraag hoe je als zorgprofessional omgaat met zo’n lastige en emotionele situatie. “Het is soms moeilijk dat ik wel op de locatie mag komen en familie niet. Dat geeft een dubbel gevoel. We kunnen er met collega’s onderling wel goed over praten. Dat is belangrijk”, vertelde Rianne Oostendorp. Als laatste gaf koningin Máxima aan dat haar gedachten ook bij familie en mantelzorgers zijn die in deze moeilijke periode niet fysiek bij hun naasten aanwezig kunnen zijn.

Bekijk hier de beelden van het verrassingsbezoek van koningin Máxima aan zorgorganisaties Omring:

ActiZ logo RGB
ActiZ Persvoorlichting

Laatste nieuws