nieuws

07 november 2019Kwaliteit, VVT Nieuws

Kick-off bijeenkomst ‘Aandacht voor eten en drinken’

Vanwege grote belangstelling zijn er extra bijeenkomsten gepland. De inschrijving is weer geopend. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

In samenwerking met Eten + Welzijn organiseert ActiZ drie bijeenkomsten over ‘Aandacht voor eten en drinken’. ‘Aandacht voor eten en drinken’ is een nieuwe verplichte kwaliteitsindicator basisveiligheid voor verpleeghuizen. ActiZ wil haar leden met deze bijeenkomsten ondersteunen bij het invulling geven aan deze indicator. De bijeenkomsten worden gehouden in de regio's Noord, Midden en Zuid.  

De stichting Eten+Welzijn, Patiënt & Voeding en RIVM ontwikkelden samen een ‘menukaart’ die beleid ondersteunt  rondom eten en drinken. De ‘menukaart’ richt zich op perspectieven zoals ‘gezondheid’, ‘duurzaamheid’,  ‘welzijn’ en ‘patient empowerment’. Tijdens de kick off wordt de menukaart toegelicht en kan er met elkaar worden gesproken over deze perspectieven en het opzetten of door ontwikkelen van passend voedingsbeleid. 

Aanmelden en meer informatie

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een van deze bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn met name bedoeld voor kwaliteits- en beleidsmedewerkers, maar ook leden van cliëntenraden en zorgprofessionals die betrokken zijn bij dit onderwerp zijn van harte welkom. Een voorlopig programma vindt u op de website van Eten+Welzijn.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de bijeenkomsten in regio noord en zuid:

Op de website van het Zorginstituut vindt u de recent gepubliceerde handboeken met informatie over de kwaliteitsindicatoren voor 2019

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Christa Ooms

Laatste nieuws