nieuws

Jeugd beeldmerk
26 maart 2019Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Vaccinatiebeleid: juiste zorg op de juiste plek

Op 26 maart 2019 is de eerste bijeenkomst van de op te richten vaccinatiealliantie, een initiatief van staatssecretaris Blokhuis (VWS). Alle partijen die betrokken zijn bij vaccinatie, onder meer ActiZ Jeugd, zijn hiervoor uitgenodigd. De bijeenkomst vormt een onderdeel van het actieplan van de staatssecretaris om de vaccinatiebereidheid en -graad te verhogen en zo het infectierisico steeds verder te verlagen. Een doelstelling die door jeugdgezondheidsorganisaties wordt ondersteund.

In een gezamenlijk statement hebben ActiZ Jeugd, AJN (wetenschappelijke vereniging van jeugdartsen), GGD GHOR, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) beschreven hoe de rol- en taakverdeling tussen het RIVM, de jeugdgezondheidszorg en huisartsen voor ouders en kinderen helder en zuiver blijft.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws