nieuws

Jeugd kinderschoenen en rode stoel Jeugd
20 december 2018Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Gezondheidsraad over maternale kinkhoest- en meningokokkenvaccinatie

De Commissie Vaccinaties van de Gezondheidsraad heeft een tweetal adviezen uitgebracht voor de vaccinatie van kinderen en moeders.  

Maternale kinkhoestvaccinatie

Zwangere vrouwen wordt vanaf 2019 vaccinatie tegen kinkhoest aangeboden. Als een moeder gevaccineerd is, is haar kind vanaf de geboorte ook beschermd. De eerste vaccinatie kan daardoor worden uitgesteld en het aantal vaccinaties kan worden verminderd van drie naar twee. De vaccinaties worden dan gegeven bij drie en vijf maanden. 

Meningokokken

De Commissie Vaccinaties van de Gezondheidsraad adviseert om meningokokken C en W vaccinatie voor 14-jarigen toe te voegen aan Rijksvaccinatieprogramma (RVP) en de vaccinatie op een leeftijd van 14 maanden te behouden. Vanwege onvoldoende kennis over de effectiviteit is het advies om meningokokken B niet op te nemen in het RVP.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws