nieuws

Jeugd laarzen en schoenen
20 november 2018Jeugd Nieuws, Wet en regelgeving

Informatie delen in het sociaal domein

Op 1 november 2018 organiseerde Toezicht Sociaal Domein het event ‘Informatie delen in het sociaal domein’ in het Museum voor Communicatie – COMM – in Den Haag. ActiZ Jeugd was erbij.

Tijdens het event werd door minister Hugo de Jonge het instrument ‘Kiezen-en-Delen’ gelanceerd: www.kiezen-en-delen.nl. Dit digitale instrument is ontworpen door Toezicht Sociaal Domein en biedt professionals een handreiking over de voorwaarden waaronder informatie kan worden gedeeld over en met cliënten. Het instrument werd door de minister symbolisch aangeboden aan een aantal koepelorganisatie. Ondergetekende mocht dit als bestuurslid Jeugd namens ActiZ doen.

Het instrument is een aanvulling op een aantal andere handreikingen dit er al zijn. Zo is er de website www.privacyborgingjeugd.nl,waaraan ActiZ ook een bijdrage heeft geleverd.

Het mooie van het instrument Kiezen-en-Delen is dat de gezamenlijke Inspecties vinden dat de tool niet alleen voor het toezicht is, maar ook voor de ondersteuning van onze professionals.

Lees ook het verslag van de lancering.

Douwe Brik, manager Jeugdgezondheidszorg Rivas Zorggroep en bestuurslid ActiZ Jeugd 

Douwe Brik aan het woord

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws