nieuws

Jeugd laars en skateboard
12 november 2018Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

GroeiGids ontvangt hoog Japans bezoek

Prinses Kiko Akishino uit Japan bezocht het Ouder- en Kindteam Binnenhof te Amsterdam om zich te laten informeren over de werkwijze van de GroeiGids en de GroeiGids app. Er bestaat al langere tijd een hechte band tussen professionals in de preventieve zorg in Japan en Nederland, waarbij informatie en kennis wordt uitgewisseld.  

Hoofdredacteur van de GroeiGids, Anneke Kesler ontving de prinses en lichtte het programma toe. De ochtend begon met een drietal presentaties: een jeugdverpleegkundige vertelde over de GroeiGidsen en welke kanalen (GroeiGids website, app en vlog) er naast de papieren GroeiGids nog meer gebruikt worden om de ouders te bereiken en (preventief) te informeren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden werd prinses Kiko vervolgens geïnformeerd hoe de zorg in Amsterdam zo goed mogelijk wordt afgestemd op het kind en de ouders.

Annapoli

Tijdens de derde presentatie werd gesproken over de Annapoli van het OLVG, over de nauwe samenwerking tussen ziekenhuis en jeugdgezondheidszorg. Een jeugdarts en een logopediste lichtten toe hoe de Annapoli is ontstaan en wat voor belangrijke rol zij speelt bij prematuur geboren baby’s. Daarnaast werd de ontwikkeling van de GroeiGids ‘Vroeggeboorte’, speciaal bestemd voor ouders met prematuur geboren baby’s, apart toegelicht. In Japan bestaat deze gids al. 

GroeiGids Zwanger

Aan het eind van de laatste presentatie ontving prinses Kiko van Anneke Kesler de nieuwste versie van de (Engelse) GroeiGids 'Zwanger' met daarin een aanvraagkaart voor de ‘Baby on board’- button. In samenwerking met het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) brengen wij deze button extra onder de aandacht bij de zwangeren door een flyer in elke GroeiGids Zwanger. Deze button is in Amsterdam en Amstelveen te gebruiken door vrouwen die zwanger zijn en graag willen zitten in een tram, bus of metro. De button voor zwangeren wordt al gebruikt in verschillende regio’s van Japan en is daar een groot succes.

Na de presentaties kreeg de prinses een rondleiding door het gebouw van het Ouder- en Kindteam Binnenhof. Zo kreeg zij een goed beeld van hoe de geboorte- en jeugdgezondheidszorg in Amsterdam verloopt. Ook maakte zij kennis met een aantal ouders en hun kinderen, die zelf ook regelmatig een Ouder- en Kindteam bezoeken. De ouders vertelden over hun ervaringen met het Ouder- en Kindteam en met de GroeiGids.

Anneke Kesler en prinses Akishino

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws