nieuws

Jeugd laars en skateboard
20 november 2018Jeugd Nieuws

Astrid Nielen nieuwe voorzitter AJN

Astrid Nielen is sinds 16 november de nieuwe voorzitter van AJN Jeugdartsen Nederland. Astrid is de opvolgster van Mascha Kamphuis, die recent aantrad als medisch directeur van het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling (LECK).

Mascha was precies vier jaar een bevlogen boegbeeld voor de AJN; ze maakte zes jaar deel uit van het bestuur, de eerste twee jaar was ze vice-voorzitter. Mascha Kamphuis leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en de professionalisering van de wetenschappelijke beroepsvereniging; ze maakte zich bijzonder sterk voor de meerwaarde van de jeugdarts en specifieke thema’s. Begin november was Mascha nog te gast in het tv-programma Buitenhof omtrent het thema vaccineren.    

Samenwerken en verbinden

Astrid Nielen is ruim 25 jaar jeugdarts bij de GGD Amsterdam, waarvan bijna 10 jaar hoofd staf JGZ. Ze is enthousiast over haar voorzitterschap: “De vroege preventie heeft een cruciaal effect op gezond, kansrijk en veilig opgroeien. Als hoofd staf JGZ merk ik hoe belangrijk het is voor preventie en vroegsignalering om vanuit verschillende domeinen met elkaar samen te werken en te verbinden. Voor de AJN kan ik me op landelijk niveau inzetten.” Op Twitter is Astrid te volgen onder @AstridNielen en indirect via @jeugdartsen, het account van de beroepsvereniging.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Angela Bransen - vierkant klein
Marlieke Janssen ten Haaf

Marlieke Janssen ten Haaf

Laatste nieuws