nieuws

Jeugd kinderschoenen en rode stoel Jeugd
08 oktober 2018Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Gratis badeendjes Rookvrije Start

Badeend Rookvrije Start

Uit de verkenning die het Trimbos-instituut in 2017 heeft uitgevoerd onder ruim 400 jeugdartsen en verpleegkundigen bleek dat bijna de helft van hen (46,8%) behoefte heeft aan tools / gadgets om het gesprek over stoppen met roken op gang te brengen. Aanleiding voor het Trimbos-instituut om badeendjes met Rookvrije Start-logo te verspreiden.

Gesprek aangaan

JGZ-professionals kunnen met deze badeendjes laagdrempelig het gesprek aangaan over stoppen met roken of rookvrij blijven na de zwangerschap. Voor ouders is dit een zichtbare ‘reminder’ om rookvrij te blijven (na de zwangerschap) of te worden. 

E-learning voor professionals

Hoe u het gesprek over stoppen met roken het beste kunt aanpakken en naar wie rokende ouders doorverwezen kunnen worden, leest u in de nieuwe handreiking Rookvrij Opgroeien voor de JGZ (0-12 jaar). De informatie in deze handreiking is gebaseerd op de lesstof uit de multidisciplinaire e-learning Rookvrije Start. We adviseren alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders over roken, om deze e-learning te volgen. De e-learning is geaccrediteerd door V&VN (4 pt) en AbSg (3 pt). 

Kijk voor meer informatie over de e-learning en handreiking op www.rokeninfo.nl/rookvrijestart. In de toolkit op deze website vind je ook andere ondersteunende materialen, zoals een bureaukaart met een stappenplan en voorbeeldzinnen. 

Meer over deze campagne en de badeendjes op www.trimbos.nl/badeend

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws