nieuws

Jeugd laars en skateboard
15 september 2018Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Gevraagd: meningen en ervaringen over doorverwijzing naar bewegen

Het RIVM voert in opdracht van het ministerie van VWS een onderzoek uit naar het doorverwijzingsproces in de eerstelijnszorg naar bewegen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een doorverwijzing naar een lokale beweegaanbieder, een buurtsportcoach, of een gecombineerde leefstijlinterventie waar bewegen onderdeel van uit maakt. Hiervoor is het RIVM op zoek naar jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die in een interview hun meningen en ervaringen willen delen over het doorverwijzen van cliënten naar bewegen. 

Wat willen we onderzoeken?

We willen graag weten om welke redenen cliënten worden doorverwezen naar bewegen, en wat de ervaringen zijn met zo’n doorverwijzing. Maar we zijn ook benieuwd naar redenen om niet door te verwijzen naar bewegen, en wat er nodig zou zijn om dat wel te doen. Om een compleet beeld te krijgen, zijn we op zoek naar jeugdartsen en -verpleegkundigen die regelmatig doorverwijzen naar bewegen, maar juist ook naar jeugdartsen en -verpleegkundigen die dat minder vaak of helemaal niet doen. 

Wat houdt deelname in?

Het face-to-face interview zal worden afgenomen door een onderzoeker van het RIVM op een door u gekozen moment en locatie. Het interview zal maximaal een half uur duren. Om u aan te melden kunt u uw naam, e-mail adres en telefoonnummer doorsturen naar anne.loyen@rivm.nl. Zij zal vervolgens contact met u opnemen voor een afspraak.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws