nieuws

Jeugd beeldmerk
11 juli 2018Jeugd Nieuws, Kwaliteit en opleiding

ActiZ Jeugd en SBOH ondertekenen mantelovereenkomst opleiden artsen M&G

Dinsdag 10 juli ondertekenden ActiZ Jeugd en SBOH de mantelovereenkomst over het opleiden van artsen Maatschappij en Gezondheid (M&G). In de mantelovereenkomst zijn een aantal afspraken en verantwoordelijkheden rondom het landelijk werkgeverschap vastgelegd zoals arbeidsvoorwaarden en financiering. SBOH is de landelijk werkgever van artsen in opleiding tot medisch specialist.

De ondertekening van de overeenkomst vond plaats in het kader van het landelijk werkgeverschap dat het ministerie van VWS in juli 2016 aankondigde. Het doel hiervan is de instroom in de opleiding arts Maatschappij en Gezondheid te bevorderen om zo te voldoen aan de toekomstige vraag naar specialisten in de publieke gezondheidszorg. Het landelijk werkgeverschap is nu al gebruikelijk bij een groot aantal medisch specialismen, zoals bijvoorbeeld huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. Vanaf 2019 is het landelijk werkgeverschap ook van kracht voor de profielopleidingen (en tweede fase) jeugdgezondheidszorg, infectieziektebestrijding, tuberculosebestrijding en medische milieukunde. 

Charles Laurey, voorzitter van het bestuur ActiZ Jeugd, ondertekende de overeenkomst namens ActiZ. 

DSC_3021.JPG

Over artsen Maatschappij en Gezondheid

Artsen Maatschappij een Gezondheid signaleren belangrijke risico’s voor de gezondheid van bevolkingsgroepen of de algemene volksgezondheid, geven advies en voeren interventies uit indien nodig. Hiermee hebben ze een belangrijke rol vooral preventie. Artsen M&G – zoals jeugdarts, arts infectieziekten, tuberculosearts, of forensisch arts -werken onder andere bij JGZ-organisaties en GGD’en. Meer informatie over de functie en de opleiding staat op www.artsmg.nl.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws