nieuws

Jeugd kinderschoenen en rode stoel Jeugd
10 januari 2018JGD-Jeugd Nieuws, JGD-Kwaliteit en opleiding
delen

Nieuw leertraject ambassadeurs jeugdverpleegkundigen en verpleegkundigen

In april 2018 start het 2e leertraject ambassadeurs jeugdverpleegkundigen en verpleegkundigen openbare gezondheid (OGZ) bij de V&VN. In deze leergang versterken verpleegkundigen hun persoonlijke leiderschapskwaliteiten zodat zij, als ambassadeurs, hun vakgenoten optimaal kunnen vertegenwoordigen onder andere bij gemeenten, eigen organisaties, ketenpartners en V&VN. 

Word jij ambassadeur?

Wijkverpleegkundigen, dementieverpleegkundigen en jeugdverpleegkundigen gingen je voor in de afgelopen jaren. Na een succesvolle pilot van de leergang ‘Ambassadeurs Jeugdverpleegkundige’ in 2017 heeft V&VN besloten de leergang ook in 2018 aan te bieden. Naast jeugdverpleegkundigen worden ook verpleegkundigen OGZ van harte uitgenodigd deel te nemen. Beide disciplines hebben de afgelopen jaren hun meerwaarde op het gebied van preventie bewezen en in samenwerking met elkaar kunnen zij hun functie en betekenis voor een gezonde samenleving sterker profileren. Samen kunnen zij een waardevolle partner zijn voor diverse partners binnen de eerste lijn, openbare gezondheidszorg, jeugdhulp, onderwijs, buurtteams, sociale wijkteams en andere relevante partijen. 

In de periode april 2018-februari 2019 komen de deelnemende verpleegkundigen maandelijks een dag bij elkaar. Onder leiding van ervaren sprekers en in interactie met elkaar ontwikkelen zij hun leiderschapskwaliteiten waarmee zij invloed op hun vakgebied gaan uitoefenen waarvan collegae, stakeholders en ketenpartners zullen profiteren. 

Sta jij voor je vak en heb je ambitie een verpleegkundig leider te zijn binnen je vakgebied? Bekijk de flyer en kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op maandag 5 maart 2018 van 17.30 – 19.30 uur bij de V&VN (Churchilllaan 11, etage 11, 3527 GV Utrecht).

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de informatiebijeenkomst?
Stuur een mail naar: ambassadeurs.jeugd-ogz@venvn.nl

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0927-001

Laatste nieuws