nieuws

Jeugd kinderschoenen en rode stoel Jeugd
21 maart 2016Leden

Afdeling ActiZ Jeugd 1 april van start

Vanaf 1 april gaat de afdeling Jeugd officieel van start, zo is door het bestuur van ActiZ in haar laatste vergadering besloten. ActiZ leden met jeugd, JGZ en thuisbegeleiding kunnen zich vanaf deze datum aansluiten bij de afdeling die zich richt op het jeugddomein.

Doel
Om de ontwikkelingen in het land te volgen, is de focus niet langer alleen op Jeugdgezondheidszorg gericht maar wordt deze verbreed naar bijvoorbeeld thuisbegeleiding jeugd en lichte opvoedingsondersteuning. Doel van de decentralisaties is immers meer ontschotting in het Jeugddomein, iets wat we met de oprichting van Actiz Jeugd binnen ActiZ beter willen vormgeven. Daarnaast heeft jeugd een ander speelveld, kent andere stakeholders en (deels) andere wet- en regelgeving dan de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg. Voldoende reden om een afdeling Jeugd in te stellen.

Wie kunnen aansluiten?
Alle leden van ActiZ die ook actief zijn in het jeugddomeinkunnen aansluiten bij de afdeling. De directie heeft hiertoe ook een mail rondgestuurd, aanmelden is nog steeds mogelijk. Uiteraard zijn ook nieuwe leden welkom.

Wie zitten er in het bestuur van de afdeling?
De leden van het bestuur van de afdeling jeugd bestaat uit de commissie JGZ zoals die voorheen bestond:

Dhr. R. (Ron) Axt

Voorzitter RvB Stichting Thuiszorg en MaWe Rivierenland

Dhr. D. (Douwe) Brik

Sectormanager Rivas Zorggroep

Mw. M. (Margaret) Brouwer

Manager JGZ
JGZ Kennemerland

Dhr. C. (Charles) Laurey

Lid RvB Zuidzorg

Dhr. H. (Henri) Plagge

Voorzitter RvB
De Zorgboog

Mw. I. (Ivonne) Plekkenpol

Directeur Jong Florence

Mw. M. (Marleen) Leurs

Divisiemanager Jeugd & Maatsch. Zorg Vérian

Dhr. M. (Maarten) van Rixtel

Raad van Bestuur Stichting Sensire

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Programmadirecteur Jeugd: Saskia Boelema (s.boelema@actiz.nl) of bij de beleidsmedewerkers: Marjolein Schipper (m.schipper@actiz.nl) of Inge Steinbuch (I.steinbuch@ActiZ.nl).

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0927-001