nieuws

13 maart 2019VVT Nieuws, Werkgeverschap

Indrukwekkende verhalen in de Week van Zorg en Welzijn

Van 11 tot 16 maart is het de Week van Zorg en Welzijn. Maar gelukkig staat de zorg voor ouderen en chronisch zieken het hele jaar in de schijnwerpers. En wie kunnen daar beter over vertellen dan de mensen die werkzaam zijn in de verpleeghuiszorg en zorg thuis?

ActiZ heeft, in samenwerking met Heel Holland Zorgt en RegioPlus, dit jaar letterlijk gezorgd voor deze schijnwerpers. In de tv uitzendingen van Heel Holland Zorgt op SBS6 laten Dennis Johannes (22 jaar) en Erhan Esen (46 jaar) zien en horen waarom de zorg helemaal bij hun past.

“Ouderenzorg is echt contact maken, het is mensenwerk en dat is echt mijn ding” zegt Erhan, die eerst als leidinggevende in de bouw werkte en nu als verpleegkundige bij Driezorg. Hij vindt ook dat werken in de zorg helemaal geen typisch vrouwending is.

Voor Dennis is werken in de wijkverpleging het mooiste vak van de wereld. “Mensen stimuleren om zelf dingen op te pakken, zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen”, is waar Dennis voor gaat. Binnen Zonnehuisgroep IJssel Vecht heeft hij de regie over zijn werk en dat is belangrijk voor hem én voor zijn cliënten.

In de krant van de Week van Zorg en Welzijn staat een mooi verhaal van Jacqueline Joppe, bestuurder van Zorggroep Elde. In haar organisatie oriënteert Marlies zich op een baan in de zorg. Zij wilde stiekem altijd al in de zorg werken. Via een oriëntatiebaan is dat nu gelukt. En zelfs meer dan dat, want ze is zo enthousiast dat ze gaat starten met de opleiding verpleegkunde. “Het is zo mooi als je de weerstand van mensen overwint en een glimlach op hun gezicht kunt toveren”, vertelt Marlies over haar ervaring.

Kijk naar de filmpjes over Erhan Esen en Dennis Johannes

Ga naar het artikel 'De vele gezichten van de ouderenzorg', met Jacqueline Joppe en Marlies

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Bekijk het filmpje met Erhan Esen

 

 

Bekijk het filmpje met Dennis Johannes

 

Jacqueline Donga

Jacqueline Donga