nieuws

06 maart 2019VVT Nieuws

Doe jij mee met Van Huis naar Thuis?

Hoe maak je van een huis een thuis? Deze vraag staat centraal in het project Van Huis Naar Thuis, een initiatief van ouderenorganisatie ANBO dat wordt gesteund door ActiZ, Zorgthuisnl en het ministerie van VWS. 

“Natuurlijk is het werken in de zorg soms zwaar of verdrietig. Maar het is ook heel betekenisvol om mensen bij te staan op een moment dat het echt nodig is. Laten we het eerlijke verhaal over de zorg vertellen: het is een prachtig vak! En dat doe je door mensen over je schouder te laten meekijken in je dagelijkse praktijk. Dat is eerlijker dan wat dan ook, en daardoor ook heel wervend en enthousiasmerend!”, zo zegt minister Hugo de Jonge bij de aftrap van het ANBO project Van Huis Naar Thuis. 

Verpleegkundige en zorgvlogger Tommie Niessen: “Er zit een laagje stof op de ouderenzorg, en dat moet eraf. Door het delen van beelden kunnen we laten zien hoe de ouderenzorg écht is en daardoor misschien ook nieuwe mensen aan de zorg binden.”

In de Facebookgroep Van Huis Naar Thuis zijn al vele video’s te zien. We hopen dat er daar nóg meer bijkomen. En dat zorgorganisaties en -medewerkers de verhalen via hun eigen kanalen verspreiden met de hashtag #vanhuisnaarthuis

van huis naar thuis

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Jacqueline Donga

Jacqueline Donga

Laatste nieuws