14 januari 2020Kwaliteit, VVT Nieuws

Extra Informatiebijeenkomst financiƫle verantwoording kwaliteitsbudget

ActiZ organiseert op woensdagochtend 19 februari een extra Informatiebijeenkomst over de financiële verantwoording van het kwaliteitsbudget verpleeghuiszorg. De belangstelling voor twee dezelfde Informatiebijeenkomsten in december 2019 was zo groot dat we een extra bijeenkomst aanbieden over de verantwoording van en het accountantsonderzoek op het kwaliteitsbudget. U kunt zich daarvoor aanmelden.

Verantwoording en accountantsonderzoek

Zorgaanbieders leggen aan het zorgkantoor verantwoording af over de realisatie van het kwaliteitsbudget. Naast het leren en verbeteren gaat het bij de financiële verantwoording met name over hoeveel extra personeel voor verpleeghuiszorg de zorgaanbieder heeft aangetrokken en wat de kosten daarvan zijn. Zorgaanbieders gebruiken daarvoor het begrotings- en verantwoordingsmodel/de Portaal Verpleeghuiszorg Kwaliteitsbudget/Vektis (ZN). Vervolgens wordt de plausibiliteit van de verantwoording door middel van het zgn. rondrekenmodel getoetst. De accountant brengt bij het rondrekenmodel een rapport van feitelijke bevindingen uit. In dit rekenmodel wordt de ontwikkeling van loonkosten en opbrengsten vergeleken met de uitkomsten van de verantwoording. 

Toelichting en gelegenheid voor vragen

ActiZ organiseert een extra bijeenkomst over het begrotings- en verantwoordingsmodel (ZN) en het rondrekenmodel, dat onderdeel is van het accountantsprotocol kwaliteitsbudget. Tijdens de bijeenkomst geven Verstegen accountants en adviseurs een toelichting op het werken met de modellen en is er volop gelegenheid om antwoorden te krijgen op uw vragen. Verstegen heeft ActiZ en ZN vaktechnisch bijgestaan bij de ontwikkeling van het accountantsprotocol kwaliteitsbudget verpleeghuizen. De inhoud van de extra bijeenkomst in hetzelfde als de inhoud van de twee Informatiebijeenkomsten die ActiZ in december hierover heeft georganiseerd.

Bijeenkomst

Woensdag 19 februari in Utrecht (ActiZ)

U kunt zich hier aanmelden.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Herma_klein
pascale 2017

Pascale van den Hoven

Laatste nieuws