nieuws

05 september 2019Ondernemerschap, VVT Nieuws

Doe mee voor meer werkplezier

Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Daar proberen we wat aan te doen door het organiseren van schrapsessie voor verpleeghuizen en wijkverpleging. Samen met je collega’s ga je aan de slag om de regeldruk binnen jouw organisatie in kaart te brengen en terug te dringen.

‘We zijn doorgeschoten in de neiging om alles maar vast te leggen en te verantwoorden’, vindt Trudy Prins, bestuurder De Rijnhoven. ‘Als we willen dat er meer tijd vrijkomt voor de zorg, is een cultuurverandering echt noodzakelijk’. Lees de blog.

Ben je benieuwd naar ervaringen van deelnemers? Bekijk dan een korte compilatie van de eerste schrapsessie 

Schrijf je nu in

Je kunt je nu inschrijven voor een van de schrapsessies bij jou in de buurt. Doe dit samen met collega’s uit andere disciplines of je team.

Snappen, schrappen en verbeteren

Tijdens de bijeenkomst besteden we aandacht aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen en hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen. Laat je inspireren en leer van de ervaringen van andere deelnemers.

Daarna ga je met jouw eigen team aan de slag met de tool Minder papier, meer tijd voor zorg om de regeldruk binnen je organisatie inzichtelijk te maken. Aan het einde van de bijeenkomst heb je een top 3 van regels en registraties geformuleerd waaraan je wilt werken. Je gaat naar huis met een plan van aanpak, hulpmiddelen, en een hoofd vol ideeën.

Wie organiseren de schrapsessies?

De schrap- en snapsessies worden georganiseerd door de sociale partners in de VVT: ActiZ, NU’91, CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg & Welzijn en Zorgthuisnl is samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans. De schrapsessies zijn onderdeel van de cao-afspraken tussen sociale partners en dragen bij aan het programma (Ont)regel de langdurige zorg.

Administratieve lasten.PNG

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Jacqueline Donga

Jacqueline Donga

1-DSC_0862

Laatste nieuws