28 januari 2020Informatisering, VVT Nieuws

Digitale ambassadeurs op de werkplek

Van digicoach tot i-nurse, digitale ambassadeurs kunnen verschillende gedaantes aannemen. Suzanne Verheijden van ECP, Platform voor de InformatieSamenleving vertelde hierover tijdens een workshop op de openingsmanifestatie van de e-Healthweek 2020. Wie zijn de digitale ambassadeurs, wat doen zij, hoe worden zij gepositioneerd en wat is hun meerwaarde? U leest het ook in de brochure die ActiZ met ECP heeft ontwikkeld. Of bekijk de korte film waarin bestuurders en i-nurses aan het woord komen over de rol van i-nurse in de zorgorganisatie. Bij voldoende belangstelling organiseren ActiZ en ECP een verdiepingsbijeenkomst over deze digitale ambassadeurs.

Willen en kunnen

“Digitale innovatie vraagt om medewerkers die dit willen, kunnen, mogen en er het nut van inzien”, zegt Suzanne Verheijden van EPD. Uit onderzoek in 2017 en 2019 blijkt dat medewerkers op de werkvloer hierbij graag de hulp van collega’s willen inroepen. Letterlijk is in het onderzoek gezegd: “Ik wil geholpen worden door een collega uit mijn team of afdeling. Iemand die digitaal vaardig is, het beter kan dan ik. Geduldig is, weet wat er nodig is binnen de applicaties en me rustig helpt het zelf te doen. Iemand die positief is en kan coachen. Een collega die me op de werkplek zelf ondersteunt.”

Download de presentatie van Suzanne Verheijden

Zelftest veranderkracht

Tijdens de workshop werd eveneens een zelftest veranderkracht gepresenteerd. Doe hier de zelftest.

Interesse in verdiepingsbijeenkomst digitale ambassadeurs?

Bent u nieuwsgierig geworden en heeft u behoefte aan verdieping op het onderwerp digitale ambassadeurs, mail dan naar h.mulders@actiz.nl

Meer weten over de i-nurse/digicoach?

Lees de brochure of bekijk de korte film over de rol van de i-nurse in een zorgorganisatie.

 

1-DSC_0443

Laatste nieuws