14 januari 2020VVT Nieuws

Debat over toekomst zorg voor ouderen in het nieuws

“We zitten op dit moment op een doodlopende weg als het gaat om de ouderenzorg”, zei Jeroen van den Oever, zorgbestuurder Fundis in gesprek met RTL Nieuws. “We moeten durven erkennen dat met de vergrijzingsgolf meer op ons af komt dan alleen een bouwopgave”, zei Ronald Schmidt, zorgbestuurder van Cordaan in de uitzending van Meldpunt over het tekort aan verpleeghuisplekken. De zorgen over de toekomst van de zorg voor ouderen wordt steeds concreter. En de vraag om oplossingen urgenter. Op dit moment wachten ruim 17.000 mensen op een plek in het verpleeghuis.

RTL Nieuws en Meldpunt 

Afgelopen weekend sprak RTL Nieuws met deskundigen, waaronder Jeroen van den Oever, over de toekomst van de zorg voor ouderen. Het programma Meldpunt van Omroep Max sprak met minister De Jonge en mensen uit de praktijk over de wachttijden voor verpleeghuizen: bestuurder Ronald Schmidt van zorgorganisatie Cordaan, huisarts Toosje Valkenburg en Caro Verlaan van zorgkantoor CZ.

Maak fundamentele keuzes

De uitspraken die in de programma’s zijn gedaan door de leden van de ActiZ, sluiten aan bij inzet van ActiZ voor een toekomstbestendige ouderenzorg. Want om tot een toekomstbestendige zorg voor ouderen te komen, moeten er fundamentele keuzes gemaakt worden. Dit hebben we ook afgelopen week nog in een paper gedeeld met de Tweede Kamer, die deze week met minister De Jonge spreekt over de oplopende wachttijden voor verpleeghuizen. Die zijn namelijk niet los te zien van de knelpunten die we tegenkomen bij de uitvoering van wijkverpleging en thuiszorg, het gebrek aan passende woonvormen voor ouderen en de krapte op de arbeidsmarkt.

Olfert Koning - vierkant200

Laatste nieuws