23 september 2020Werkgeverschap

Corona en mentale ondersteuning

Medewerkers die behoefte hebben aan mentale ondersteuning kunnen, behalve bij hun eigen organisatie, ook externe professionele hulp zoekenWe hebben enkele landelijke platforms en initiatieven voor de zorg nog eens op een rij gezet.

Platform Stress de Baas 

Het Platform Stress de Baas geeft inzicht in de totale mentale gezondheid van de organisatie. Ook biedt het een menukaart met informatie om zorgprofessionals mentaal te ondersteunen of door te verwijzen als dat nodig is. Zorgprofessionals zelf kunnen er terecht voor o.a. een gratis online test. Daardoor krijgen ze meteen inzicht in hun eigen mentale gezondheid en een overzicht van mogelijkheden om die te vergroten. Initiatiefnemers zijn Stichting IZZ, ledenorganisatie PGGM&CO en PFZW. 

Een luisterend oor 

Op Sterk in je werk wordt mentale coaching aangeboden voor medewerkers die behoefte hebben aan ‘een luisterend oor’. Een medewerker wordt, aan de hand van de aangegeven behoefte, gekoppeld aan een coach met relevante kennis en ervaring. Er zijn geen kosten verbonden aan deze coaching.  

Traumaverwerking 

Heeft een medewerker gespecialiseerde traumaverwerking nodig dan is de landelijke hulplijn voor zorgprofessionals van het Instituut voor Psychotrauma ARQ IVP zeven dagen per week bereikbaar tussen 8:30 en 21:30 uur op telefoonnummer 088 – 3305500  

Praktische tips

Het e-book ‘Zorgen voor professionals’ is geschreven als een praktische, korte handleiding en bevat tips en adviezen voor zorgprofessionals die nu onder grote druk moeten werken. Het e-book is geschreven door ervaren coaches, wordt gratis aangeboden door PFZW, PGGM&CO en stichting IZZ en kan hier worden gedownload. 

Paulfoto

Laatste nieuws