11 december 2019VVT Nieuws, Wonen

Begin 2020 extra subsidieronde SDE+

Begin 2020 komt er een extra subsidieronde voor SDE+, Stimulering Duurzame Energieproductie. Het gaat om een bedrag van € 1,5 tot 2 miljard. Dit is tegelijk de laatste ronde dat de subsidie plaatsvindt. Daarna wordt deze subsidie vervangen door een nieuwe SDE++-subsidie waarin het terugbrengen van CO2-uitstoot centraal staat.

Dit blijkt uit een brief van minister Wiebes over de klimaat- en energieverkenning. Deze extra openstellingsronde wordt gefinancierd uit het niet-benutte budget van de openstellingsronden in het voorjaar en najaar van 2019 en gaat dus niet ten koste van de openstellingsronde van de verbrede SDE++ in 2020. Hiermee zal naar verwachting de komende jaren additionele hernieuwbare opwek en CO₂-reductie kunnen worden gerealiseerd. De opzet van deze extra ronde is vergelijkbaar met de subsidieronde van dit najaar.

Nieuwe regeling SDE++

Hoe de nieuwe subsidieregeling, de SDE++, eruit gaat zien, verwacht de minister uiterlijk in het voorjaar van 2020 aan de Tweede Kamer te laten weten. Het streven is om de nieuwe regeling in de zomer van 2020 in te voeren.

1-DSC_0066-001

Laatste nieuws