17 maart 2020Kwaliteit, VVT Nieuws

ActiZ roept politiek op tot vertrouwen en samenwerking

De uitbraak van COVID-19 heeft grote gevolgen voor de Nederlandse samenleving. Niet in de laatsteplaats voor de zorg. Dagelijks werken vele Nederlanders om een verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen en om zorg te bieden aan de mensen die met een besmetting te maken hebben. ActiZ roept de politiek op tot vertrouwen en samenwerking.

In een paper aan de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rond het coronavirus vraagt ActiZ Kamerleden om vertrouwen te hebben in zorgprofessionals en hen voldoende te beschermen. En mogelijkheden voor zorgorganisaties om continuïteit van zorg te kunnen organiseren. Ook vraagt ActiZ om steun voor de maatregelen die volgens deskundigen en het kabinet nodig zijn om met de COVID-19 uitbraak om te gaan. Er is samenwerking en vertrouwen nodig om de uitbraak van het coronavirus aan te kunnen.

Er zijn ruim 400 zorgorganisaties aangesloten bij branchevereniging ActiZ. Samen bieden zij met bijna 400.000 medewerkers verpleging, verzorging en thuiszorg aan ruim 2 miljoen kwetsbare ouderen en chronisch zieke mensen. ActiZ ziet dat haar leden alles in het werk stellen om zo goed mogelijk voor cliënten te blijven zorgen: thuis, in het verpleeghuis en in tijdelijke verblijfsvoorzieningen. We vragen om begrip bij het publiek voor uitzonderlijke maatregelen, zoals aanpassing van bezoekmogelijkheden, in deze uitzonderlijke situatie.

Lees hier het paper van ActiZ aan de Tweede Kamer.

ActiZ logo RGB
ActiZ Persvoorlichting

Laatste nieuws