Logo-conferentie-Een nieuwe generatieouderenzorg
25 november 2019VVT Nieuws, Wonen

ActiZ partner congres ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’

Inspiratie voor de toekomst van zorg voor ouderen

De toekomst van de zorg voor ouderen en chronisch zieken moet opnieuw worden uitgevonden. Het aantal ouderen stijgt en de vraag naar zorg neemt toe. Tegelijkertijd blijven ouderen langer vitaal en wonen ze langer thuis. Bovendien wordt het steeds belangrijker dat ouderen zoveel mogelijk zelfregie houden. Op het congres ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg) wordt gesproken over voorbeelden en oplossingen hoe we de zorg voor ouderen in de toekomst kunnen organiseren.

25 sessies, 85 sprekers

ActiZ, brancheverenging voor zorgorganisaties, is partner van het congres ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’, dat 27 november plaatsvindt in het NBC te Nieuwegein. Met meer dan 25 sessies, 85 sprekers en 1000 vakgenoten is de landelijke conferentie toonaangevend en inspirerend. Ouderen staan volop in de samenleving en willen hun leven op eigen wijze voortzetten, ook als gezondheid en functioneren achteruit gaan. Bezoekers kunnen sessies volgen over innovatie, technologie en wonen en zich laten inspireren door praktijkvoorbeelden.

Wonen en zorg: nieuwe woonvormen

ActiZ leidt een praktijksessie over wonen en zorg. Het gat tussen zelfstandig wonen en het verpleeghuis is groot en er is dringend behoefte aan meer passende woonvormen. Ouderenbond ANBO en ActiZ onderzochten dat investeringen in huisvesting voor ouderen miljarden kosten.  Gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties moeten nauw samenwerken om meer woonopties te creëren voor ouderen. Rick Hogenboom, bestuurder zorgorganisatie De Posten laat zien hoe ze dit in Enschede doen bij de ontwikkeling van een generatiebestendige wijk. Iets waarover de ambassadeurs wonen, welzijn en zorg, Petra van Wijklick en Loek Thijssen van De Zorggroep over kunnen meepraten. Ze delen hun ervaringen hoe  verschillende vormen van wonen, activiteiten en voorzieningen, dagbesteding e.d. zijn ontwikkeld in Tegelen.

Sprekers uit de praktijk

Naast bevlogen sprekers als Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau) en hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg Pauline Meurs, is Ronald Schmidt, ActiZ-bestuurslid, één van de keynote speakers. Hij spreekt vanuit zijn ervaring als bestuurder van zorgorganisatie Cordaan over innovatie en e-health in de ouderenzorg. Zijn dit de ingrediënten voor de toekomst van de ouderenzorg? Leden van ActiZ delen op verschillende podia hun kennis en voorbeelden uit de praktijk en  nemen bezoekers mee in hun ervaringen bij het organiseren van de zorg voor ouderen.

Voor meer informatie zie congres website van Een nieuwe generatie ouderen(zorg)

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Olfert Koning - vierkant200

Laatste nieuws