06 maart 2020Kwaliteit, VVT Nieuws

Aangepast advies RIVM voor Noord-Brabant

Het RIVM heeft een nieuw advies uitgebracht rond het coronavirus. In dit geval is het advies specifiek voor inwoners van Noord-Brabant. Het RIVM adviseert iedereen met verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten te beperken. Het instituut roept mensen met dergelijke klachten op om het uitgaansleven te mijden, geen evenementen te bezoeken en niet naar het werk te gaan. Voor zorgmedewerkers geldt een aangepast advies. In de berichtgeving van het RIVM voor inwoners verwijst een voetnoot naar het aangepaste advies voor zorgmedewerkers.

Voor zorgmedewerkers

Zorg voor ouderen en chronisch zieken moet verleend blijven worden. In afstemming met het ministerie van VWS, RIVM en de GGD is afgestemd hoe zorgorganisaties met het advies moeten omgaan. Daaruit is het volgende naar voren gekomen:

  1. Heeft een medewerker risicogebied bezocht of contact gehad met patiënten met corona infectie en klachten van verkoudheid: thuisblijven (= oud advies)
  2. Voor Brabant geldt extra voor alle zorgmedewerkers bij verkoudheid EN luchtwegklachten EN koorts: thuisblijven (ongeacht contacten of bezoek aan risicogebieden) – in alle andere gevallen kunnen medewerkers gewoon komen werken.

In beide gevallen geldt, dat de medewerker contact moet opnemen met de leidinggevende.

  1. Voor overige burgers in Noord-Brabant geldt bij verkoudheidsklachten; sociale contacten vermijden. Het advies is dat zorgorganisaties in Noord-Brabant familie en ander bezoek vragen om weg te blijven wanneer er sprake is van verkoudheidsklachten.

Het Dossier coronavirus voor zorgorganisaties wordt doorlopend geactualiseerd

 

 

 

ActiZ logo RGB
ActiZ Persvoorlichting

Laatste nieuws