14 juli 2020

Platform Stress de Baas gelanceerd

Werkgevers in de zorg en zorgprofessionals kunnen sinds vorige week terecht op het Platform Stress de Baas. Het platform geeft inzicht in de totale mentale gezondheid van de organisatie. Ook biedt het een menukaart met informatie om zorgprofessionals mentaal te ondersteunen of door te verwijzen als dat nodig is. Zorgprofessionals zelf kunnen er terecht voor o.a. een gratis online test. Daardoor krijgen ze meteen inzicht in hun eigen mentale gezondheid en een overzicht van mogelijkheden om die te vergroten.

Initiatiefnemers van Platform Stress de Baas zijn Stichting IZZ, ledenorganisatie PGGM&CO en PFZW. Het platform is voorzien van specifieke en specialistische kennis over werken onder stressvolle omstandigheden. Hiervoor werken de initiatiefnemers van het platform samen met Defensie (de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ) en het Defensie programma Duurzaam Gezond Inzetbaar (DGI) en ARQ IVP (expert bij ingrijpende gebeurtenissen).

Het Platform heeft een ingang voor werkgevers en voor werknemers  

Voor werkgevers die voor werknemers een zorgcollectief bij IZZ hebben afgesloten is er het Dashbord Zorggebruik. Op dit dashboard wordt inzichtelijk hoeveel zorg zorgmedewerkers gebruiken. Hun 'zorggebruik' zegt veel over hoe gezond zij kunnen werken. Is het zorggebruik hoog, dan is de kans groot dat verzuim- en uitstroompercentages ook hoog zijn.

Paulfoto

Laatste nieuws