nieuws

Jeugd beeldmerk
01 april 2019Jeugd Nieuws, Samenwerking jeugd, VVT Nieuws

ActiZ neemt handboek Thuisbegeleiding in ontvangst

Angela Bransen, directeur Jeugd nam namens ActiZ het eerste exemplaar van het nieuwe handboek Thuisbegeleiding in ontvangst. Het handboek Een praktische aanpak van ingewikkelde dingen is een initiatief van Ilse de Vries, voorzitter van het Landelijk Netwerk Thuisbegeleiding (LNT). 

’Thuisbegeleiders voorkomen problemen', stelt Angela Bransen namens ActiZ Jeugd. 'Het nieuwe handboek laat goed zien dat thuisbegeleiders zorg in de buurt bieden en mensen helpen zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te behouden. Met doelen als participatie en het voorkomen van zwaardere zorg sluit thuisbegeleiding naadloos aan op de doelstellingen die gemeenten vanuit de Wmo hebben. Ik hoop dan ook dat thuisbegeleiding door elke gemeente wordt gezien als een algemene voorziening.' 

Ontvangst-Handboek-Thuisbegeleiding

Weer meedoen aan de samenleving

Thuisbegeleiding is er om mensen die de regie op het dagelijks leven kwijt zijn weer deel te laten nemen aan de samenleving. Thuisbegeleiding is intensieve, tijdelijke, praktische hulpverlening aan huis die wordt verleend door thuiszorgorganisaties. Samen met cliënten wordt structuur aangebracht in het dagelijks leven waardoor problemen verminderen en mensen kunnen meedoen aan de maatschappij. Het handboek Thuisbegeleiding sluit aan op de praktijk en biedt inzichten voor iedereen die in thuisbegeleiding werkt of er mee te maken heeft.

Meer bekendheid

Voorzitter Ilse de Vries van het Landelijk Netwerk Thuisbegeleiding: ’Het werk van thuisbegeleiders is prachtig: veelzijdig, uitdagend en je kunt echt, samen met je cliënt, het verschil maken. Ik hoop dat het handboek zorgt voor meer bekendheid over het vak en grotere deskundigheid.’

Het handboek Thuisbegeleiding ‘Een praktische aanpak van ingewikkelde dingen’ is verkrijgbaar via thuisbegeleiding@amstelring.nl.

Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws