Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Masterclass Digitaal Leiderschap

Georganiseerd door:

ActiZ

Krijg als bestuurder grip op digitale ontwikkelingen

Als bestuurder heb je veel onderwerpen op je bord liggen waarvoor je verantwoordelijk bent. Het is daarbij niet eenvoudig om overal voldoende vanaf te weten. Een van de grote thema’s waar bestuurders steeds meer van willen en ook moeten weten is digitalisering. Digitalisering biedt enorme kansen en tegelijkertijd is het een onderwerp waar menigeen mee worstelt. Covid-19 heeft laten zien dat de zorg digitaal echt snel kan schakelen. De realiteit is ook dat er geen dag voorbij gaat zonder beveiligingsincidenten. Het potentieel van digitalisering in de zorg moet nog echt tot wasdom komen. Het vraagt om visie, keuzes en leiderschap in je organisatie. Hoe doe je dat als bestuurder?

Om hierbij te helpen, organiseert de ActiZ Academie een masterclass Digitaal leiderschap.  Deze masterclass is exclusief voor bestuurders.  Je krijgt in vier modules inzicht in de huidige ontwikkelingen en wat je daar als bestuurder mee kunt. In de bijeenkomsten staat de vraag centraal hoe digitalisering strategisch en praktisch te gebruiken in de eigen organisatie voor betere zorg. Strategische, actuele en eigen vragen op het gebied van digitaal leiderschap krijgen aandacht.

Waar en wanneer:

De bijeenkomsten vinden plaats bij ActiZ in Utrecht, op:

 • Vrijdag 12 november 9.30 -12.30 uur
 • Vrijdag 10 december 9.30 -12.30 uur
 • Vrijdag 14 januari  9.30 -12.30 uur
 • Vrijdag 11 februari 9.30 -12.30 uur

Doelgroep:

Deze masterclass is exclusief voor bestuurders van ActiZ en VGN leden. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Kosten:

Voor deze masterclass wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 400 euro.

Inhoud:

 • Module 1. Inzicht & Samenhang
  In deze module krijg je een overzicht van de relevante ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de zorg. Waar staan we als land en sector eigenlijk in de hele digitale transformatie? Wat is nou wat en hoe hangen de verschillende thema’s samen? En waar loop jij zelf tegenaan in je eigen organisatie?
 • Module 2. Strategie & Organisatie
  In deze module kijk je naar de visie van je eigen organisatie op digitalisering en zorg. Hoe helpt een strategische visie op digitalisering en zorg je bij het aansturen van goede zorg in de organisatie, bij het doorvertalen naar governance, concrete activiteiten ten behoeve van cliënten en in je zorgnetwerk? En hoe helpt een goede visie en strategie bij het maken van keuzes op het gebied van digitalisering?
 • Module 3. Vertrouwen & veiligheid
  In deze derde module krijg je een inkijkje in de wereld van informatie beveiliging, privacy en (data)integriteit. Jij bent als bestuurder eindverantwoordelijk, maar weet je ook waar je op moet letten? Naast informatie en kennis, krijg je ook een inkijkje in de wereld van hackers door een ethische hacker.
 • Module 4. Digitale communicatie  
  In de laatste module leer je over de actuele thema’s zoals elektronische gegevensuitwisseling en wat netwerkzorg betekent voor je eigen digitale organisatie. Wat betekenen standaardisatie en digitale toepassingen zoals het PGO, de Professionele omgeving (ECD) en eHealth-oplossingen voor de ontwikkeling waar jij als bestuurder leiding aan dient te geven maar waarvan de ontwikkeling in volle gang is en het eindpunt nog niet duidelijk?

Als achtergrondinformatie ontvangt iedere deelnemer het boek: Steeds Beter, Op weg naar digitaal leiderschap in de zorg, geschreven door Jan de Boer, Hans Donkers en Nart Wielaard. In dit boek staan interviews met een 10-tal leiders uit de verschillende disciplines in de zorg.

Trainer:

De masterclass wordt gegeven onder leiding van Jan de Boer, IT strategie adviseur en auditor bij WeDoTrust. Jan is nationaal en internationaal al meer dan 25 jaar actief in de gezondheidszorg waar hij directies, bestuurders en toezichthouders bijstaat in complexe technologische verandertrajecten.