JGD-Kwaliteit en opleiding

Multidisciplinaire richtlijn Borstvoeding

De richtlijn ondersteunt professionals bij het informeren en adviseren aan ouders die borstvoeding (willen) geven aan gezonde zuigelingen.

 

Multidisciplinaire richtlijn Borstvoeding wordt ingezet op een optimaal verloop van het
De Multidisciplinaire richtlijn Borstvoeding zet in op een optimaal verloop van het borstvoedingsproces. Het uitgangspunt van deze richtlijn is het WHO standpunt dat moedermelk de optimale voeding is voor zuigelingen en jonge kinderen. Bij het opstellen van de richtlijn is het geven van borstvoeding (en niet kunstmatige zuigelingenvoeding) als uitgangspunt gehanteerd.

 

Waar te vinden?

Met de andere betrokken en autoriserende partijen is afgesproken de richtlijn te publiceren op de JGZ-richtlijnen website van het NCJ. Elke richtlijn heeft op deze richtlijnenwebsite een eigen startpagina met toegang tot de inhoud van de richtlijn en met extra informatie zoals de implementatietoolkit producten en informatie voor ouders.

 

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Trudy Dunnink (tdunnink@ncj.nl), senior adviseur bij het NCJ en projectleider Kracht van preventie, waaronder de richtlijnen en de landelijke implementatie van richtlijnen vallen.

1-DSC_0927-001