JGD-Kwaliteit en opleiding

KNMG maakt richtlijn voor omgaan met medische apps

De KNMG ontwikkelt dit najaar een richtlijn voor artsen over hoe om te gaan met medische apps. Een belangrijke focus in de richtlijn is het helpen van artsen bij het inschatten van de betrouwbaarheid en de kwaliteit van medische apps.

 

Health App Award 2015

De KNMG maakte dit bekend op de dag waarop de medische app centraal staat, met de uitreiking van de Health App Award 2015 voor de meest zinvolle app in de gezondheidszorg. De prijs is gewonnen door de app Thuisarts, tijdens het jaarlijks terugkerende congres 'Digitale ontwikkelingen in de zorg' op 24 juni in de Jaarbeurs Utrecht.

 

Richtlijn medische app

Waar moeten artsen op letten als zij zelf een bepaalde medische app willen gebruiken of deze willen adviseren aan een patiënt? Hoe weet je of een medische app goed beveiligd is? Wat gebeurt er met de persoonlijke gegevens die een medische app meet en opslaat? Is de privacy van gebruikers geborgd? Het zijn vragen waar gebruikers van apps nu vaak het antwoord schuldig op moeten blijven.

De KNMG-richtlijn zal handvatten gaan bieden. Dit past in de activiteiten van de Agendacommissie eHealth van de Nationale Implementatie Agenda (NIA). Zo is de betrokkenheid van Nictiz, de NPCF, VZVZ, Zorginstituut Nederland en Zorgverzekeraars Nederland gegarandeerd.

 

Bron: KNMG

1-DSC_0927-001