Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Kick-off Ambulante GRZ

Georganiseerd door:

ActiZ

Ieder jaar krijgen ruim 55 duizend kwetsbare ouderen die na een ziekenhuisopname permanent zorgafhankelijk dreigen te worden, een aantal weken geriatrische revalidatie. Ambulante revalidatie, waarbij kwetsbare ouderen in en vanuit hun eigen woonomgeving kunnen revalideren, wordt nog maar weinig ingezet. Regelgeving en financieringsstructuur zitten in de weg om revalidatie in de thuissituatie groots uit te rollen. En dit terwijl wetenschappelijk onderzoek aantoont dat ouderen graag direct naar huis gaan en deze vorm van revalidatie zeer succesvol blijkt te zijn.

In het advies van het Zorginstituut over de toegang tot de GRZ roept het Zorginstituut op om te gaan experimenteren met de ambulante GRZ.

ActiZ ondersteunt deze ontwikkeling en nodigt haar leden daarom van harte uit om ook zelf aan de slag te gaan met ambulante revalidatie. We informeren u hier graag over tijdens de Kick-off bijeenkomst ambulante GRZ.

Programma

  • Opening en welkom
  • Toelichting op de regelgeving toegang GRZ door Sabine Taal van het ministerie van VWS.
  • prof. dr. Wilco Achterberg, hoogleraar ouderengeneeskunde bij LUMC en dr. Leonoor van Dam van Isselt, specialist ouderengeneeskunde en senior onderzoeker, over uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar ambulante GRZ.
  • Ambulante GRZ in de praktijk door Ellen van Ginkel, manager advies- en behandelcentrum bij ViviumĀ 
  • Afsluiting