Samen Toekomst Maken.JPG

Kennis, tools en ervaringen over innovatie in het jeugddomein bij elkaar op één plek. Dat is wat er gebeurt op 16 april in De Fabrique in Utrecht op het event ‘Samen Toekomst Maken’. Het event wordt georganiseerd door de Associatie voor Jeugd samen met haar partners, waaronder ActiZ Jeugd, GGD GHOR Nederland en NCJ.

Word geïnspireerd en leer met én van collega’s hoe fundamenteel anders te innoveren. Natuurlijk is er volop aandacht voor de rol die digitalisering daarin kan spelen. Leer hoe vernieuwing kan helpen om tot betere zorg en ondersteuning voor jongeren en jeugdigen te komen. Het event is interessant voor het hele jeugddomein.

Meer informatie over aanmelden en het programma is te vinden op Samen Toekomst Maken.

Jeugdgezondheidszorg

Ook voor professionals, medewerkers of bestuurders vanuit de jeugdgezondheidszorg is het event interessant. ActiZ Jeugd licht er een workshops vast uit:

 • Briljante Mislukkingen
  Wat hebben de Toren van Pisa, de ontdekking van Amerika en Viagra met elkaar gemeen? Paul Iske verzamelt in zijn instituut Briljante Mislukkingen. Alhoewel, hoe mislukt zijn die mislukkingen nu echt? Over waarom falen het nieuwe leren is.
 • Small data is het nieuwe big data
  Wat hebben we al aan informatie binnen onze organisaties? En hoe zetten we technologie in om de behoefte van ouders en jongeren uit te vragen? Wat doen we met die opbrengsten? Deelnemers gaan met uitvragen van ouders en/of jongeren aan de slag.

 • Dromen vangen en waarmaken
  Platform 51 daagt je uit mee te dromen. Wat is jouw droom om het Jeugddomein te vernieuwen? Aan de hand van voorbeelden van innovaties uit andere sectoren leren deelnemers creatief na te denken. En weet jij hoe je in je eigen organisatie de dromen kan vangen en realiseren.

 • Innovatie hoog en boven
  Hoe zorg je er eigenlijk voor dat jouw bedrijf ook enthousiast wordt voor innovatie? Marienne Verhoef vertelt in een masterclass hoe zij dat aangepakt heeft bij Spirit!

 • Expertpanels van ouders in de jeugdzorg
  Wat levert een expertpanel van ouders of jongeren op? En hoe zet je zo’n panel op? Horizon Jeugdzorg en Onderwijs deel haar ervaringen. Ouders zetten je tijdens de workshop meteen aan de slag. 
 • Eigenaarschap van innovatie
  Hans Butselaar (CJG Rijnmond) en Thieu Smeets (ZuidZorg JGZ) delen hun visie op innovatie en het stimuleren van eigenaarschap. Medewerkers uit hun organisaties laten zien hoe dit in de praktijk handen en voeten krijgt. En welke energie dit los kan maken. Kortom: laat je inspireren en doe er je voordeel mee voor je eigen organisatie.  
 • Klantgericht innoveren
  Met energie en humor neemt Sydney Brouwer je mee in je eigen werk. Hoe kijken je klanten naar je? Innovatie is alleen maar zinvol als het uiteindelijk zorgt dat onze klanten er beter van worden. Deze masterclass biedt inzicht om klanten nog beter te bedienen, nu en in de toekomst.
 • Artificial Intelligence in jeugd(gezondheids)zorg
  Hoe benut je de kansen die data en kunstmatige intelligentie bieden voor een toekomstbestendige jeugd(gezondheids)zorg? Aan de hand van een praktijkvoorbeeld rond kindermishandeling, neemt Ynformed u mee met wat daarvoor nodig is.

Nieuwsgierig naar meer? Het complete programma staat op Samen Toekomst Maken!