Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Voor ActiZ-leden

Inspiratiesessie Design Thinking en Living Labs

Georganiseerd door:

ActiZ

ActiZ organiseert samen met de Living Labs een inspiratiesessie over Design Thinking. Er zijn nieuwe wegen nodig om de zorg thuis op lange termijn werkbaar te houden. Om die reden en met veel enthousiasme is ActiZ gestart met de Living Labs. De kracht van experimenteren is dat we lokaal en op de werkvloer kunnen uitproberen wat er werkt. Want degenen die het werk verrichten weten het beste wat er nodig en mogelijk is voor een werkbare toekomst. 

Voor wie?

Voor alle geïnteresseerden vanuit de regionale Living Labs (en uit de zorgorganisaties) om elkaar te ontmoeten, te inspireren, te reflecteren en van elkaar te leren. 
We nodigen ook andere leden van Actiz uit die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Ben je bezig met aanjagen van lokale innovatietrajecten? Of werk je aan versterking van de inbreng van medewerkers? Meld je dan aan!
Ook nodigen we zorgprofessionals uit om het prototype te toetsen.

Programma

  • Introductie Living Labs. De centrale vraag is: hoe krijgen we het werk in de zorg thuis ook in de toekomst verricht? Welke werkwijze kenmerkt de Living Labs?
  • Toelichting Design Thinking voor toekomst ouderenzorg.
  • Uitwisseling van ervaringen en ideeën: hoe kunnen kernelementen van Design Thinking de werkwijze van Living Labs en innovatietrajecten versterken?
  • Prototype toetsen.
  • Wat kunnen we leren van de aanpak van Design Thinking?