Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO IZA Duurzaamheid
IT Infrastructuur Webinar terugkijken leestijd 1 min

Inkoop van ICT: van kosten naar baten van IT

Kopieer de link
Link gekopieerd naar klembord
Laptop met grafieken en getallen

ICT wordt door directie en management steeds vaker gezien als een belangrijke basisvoorziening om de zorg goed te kunnen organiseren. Maar het wordt ook gezien als een kostenpost. In dit webinar een praktijkvoorbeeld over kosten versus baten. Geert Heikamp van Woonzorg Flevoland vertelt hoe zij dit aanpakken: hoe geven zij vorm aan het inkoopproces, hoe kiezen zij een leverancier die binnen het gestelde budget zo goed mogelijk bijdraagt aan de wensen op de werkvloer?

Het is niet vreemd dat bestuurders IT zien als een grote kostenpost. Uit onderzoek blijkt immers dat de ICT-kosten ook in de VVT verder gaan stijgen. Bij dat onderzoek hebben we in een eerder webinar stilgestaan. 

Tegelijkertijd is het van belang om, naast de investeringen, ook te kijken naar de baten.  Zoals M&I Partners dat formuleert:

'Het daadwerkelijk realiseren van de potentiële baten gaat verder dan het invoeren van een nieuw ICT-systeem. Batenrealisatie en batenmanagement gaat erom de beoogde positieve effecten van veranderingen daadwerkelijk te realiseren.'

M&I Partners

\

Bekijk hieronder de presentatie van Geert Heikamp van Woonzorg Flevoland:

Na de presentatie vond nog een vragenronde en discussie plaats. De Q&A kun je hieronder bekijken. Aan de orde komen onder meer de volgende zaken:

  • Wat is de samenstelling van het ICT-team?  
  • Hoe kom je tot een budget per project?
  • Hoe regel je de administratie?
  • Hoe betrek je de werkvloer?
  • Wat ligt bij ICT en wat bij inkoop?  
  • Hoe beoordeel je de technische inhoud van een voorstel, als je zelf meer de regierol, dan de expert rol hebt?

Meer weten

Meer weten over ICT? Volg ook één van onze andere webinars over IT in de VTT. Hier zie je de data voor 2022. 

Netwerk

Uitwisselen met collega's? Word lid van het ActiZ Netwerk 'ICT en en Informatiebeleid', waar je de mogelijkheid hebt om kennis en ervaring uit te wisselen met collega's in het vakgebied.