VVT-Informatisering

Technologie en verpleeghuiszorg

Er wordt steeds meer zorgtechnologie ingezet in verpleeghuizen, maar er is meer opschaling nodig. ActiZ werkt mee aan onderzoek en ondersteunt acties die worden geïnitieerd om zorgorganisaties te faciliteren en opgedane kennis te delen. De challenge die verpleeghuizen uitdaagt om nieuwe technologiën te implementeren is een voorbeeld. Vanaf 2018 hanteert de Inspectie (IGJ) een toetsingskader voor e-health. De e-health monitor is een jaarlijks terugkerend onderzoek dat de vorderingen in kaart brengt.

Onderzoek 

Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst

Ook in 2019/2020 wordt er een ‘Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst’ georganiseerd. In november hebben zich 30 verpleeghuizen aangemeld voor een nieuwe implementatie of opschaling van technologie en/of ICT. Ze maken hiermee kans op 60 dagen ondersteuning van een adviesbureau en wordt ‘Zorgvernieuwer 2021’. Op 9 december 2019 worden de winnaars bekend gemaakt. Lees alles over de challenge op deze speciale website.

Genomineerden en winnaar 2018/2019
Laat u inspireren en bekijk de filmpjes over de inzet van technologie bij de deelnemende zorgorganisaties van de vorige editie. Hieronder een van de voorbeelden.

 

 

Joost

Recente publicatie

Rapport innovatie(s) in Utrechtse verpleeghuizen.JPG