VVT-Informatisering

Kijk op Mijn openbare data

ZorgMatch: vergelijkingstool openbare data

Met Kijk op Mijn openbare data kunt u als ActiZ-lid uw organisatie vergelijken met andere ActiZ-leden die qua type zorg, omvang en stedelijkheid vergelijkbaar zijn. Vergelijking is mogelijk op indicatoren over medewerkers, cliënten en bedrijfsvoering. Kijk op Mijn openbare data maakt gebruik van openbare databronnen. U vindt Kijk op Mijn openbare data via kijkopdata.actiz.nl.

De kracht van open data

Veel data in de zorg zijn openbaar: jaarrekeningen, reviews van patiënten en nog veel meer. Deze data zijn vaak niet erg toegankelijk en/of geven niet het gewenste inzicht. Het overzichtelijk bij elkaar brengen van data uit verschillende openbare bronnen, en het gebruikersvriendelijk presenteren van dezelfde data, kan hier enorm bij helpen.
En dat is precies wat Kijk op Mijn openbare data doet: het brengt data over uw financiële positie, uw medewerkers en uw cliënten op overzichtelijke wijze bij elkaar. Door dit zo te doen is het geen data meer, maar wordt het informatie.

Geen appels met peren

Het vergelijken van prestaties tussen organisaties levert vaak de veelgehoorde klacht dat het vergelijken van appels met peren is. In Kijk op Mijn openbare data presenteren we de informatie overzichtelijk bij elkaar en vergelijken we uw organisatie met organisaties die echt op u lijken. Elke organisatie is op basis van een algoritme in een cluster geplaatst. Dit cluster van 8 organisaties is gebaseerd op een aantal kenmerken en is uw vergelijkings­groep. U kan zich nu vergelijken met deze andere organisaties die vergelijkbare omzet, uit vergelijkbare producten in een vergelijkbare stedelijke of niet stedelijke omgeving halen.

Het bij elkaar brengen van deze data en het gebruiken van deze vergelijkingsgroepen geeft u informatie waar u uw voordeel mee kan doen.

De product-informatie sheet van Kijk op Mijn openbare data kunt u hier downloaden.

Bent u enthousiast geworden? Ga dan naar kijkopdata.actiz.nl om de resultaten te bekijken. Inloggen is mogelijk met uw huidige ActiZ-ledennet gegevens. Op deze website kunt u ook terecht voor meer informatie. Uw vragen kunt u stellen aan kijkopdata@actiz.nl.
Bent u nog niet bekend als gebruiker? Vraag uw benchmarkcoördinator om uw ActiZ-account toe te voegen. 

Harold Beumer
1-DSC_0229-001

ActiZ_logo Kijk op Data_paars_RGB.png