VVT-Informatisering

Kijk op Mijn medewerkers

Wat ervaren uw medewerkers?

Kijk op Mijn Medewerkers van ActiZ geeft u inzicht in de betrokkenheid, motivatie en werkbeleving van de medewerkers van uw organisatie. Hierdoor weet u wat zij van hun werk en van de organisatie vinden en wat mogelijke verbeterpunten zijn.

Kijk op Mijn Medewerkers geeft een algemene werkbelevingsscore en specifieke cijfers op onderwerpen als sfeer en plezier op het werk, werkdruk, leiderschap, communicatie en de zorg voor cliënten.

Webinar

Op dinsdag 30 juni 2020 vond een Webinar plaats over Kijk op Mijn Medewerkers. In het najaar van 2020 is er namelijk weer een ronde waaraan u kunt meedoen en in het webinar werd informatie gegeven over Kijk op Mijn Medewerkers : hoe verloopt het hele proces, er werd uitleg gegeven over de portal en de ‘geïntegreerde resultaten’ en over de mogelijkheden voor het indelen van de organisatorische eenheden en de verspreiding van de vragenlijsten. Dit webinar terugkijken kan hier en de presentatie vindt u hier.

Korte basisvragenlijst

De basisvragenlijst bestaat uit 14 vragen die de medewerker bevragen op de onderwerpen sfeer en plezier op het werk, werkdruk, leiderschap, communicatie en de zorg voor cliënten. Naast deze 14 vragen worden  algemene vragen over werknemerskenmerken en de Werkgever Net Promotor Score (WNPS) gesteld. Dit vormt de basis van Kijk op Mijn Medewerkers.

Maak de vragenlijst op maat voor uw organisatie

U kunt de basisvragenlijst uitbreiden met vragen uit de vragenbibliotheek. Om uw keuze goed te bepalen, is een indeling in domeinen gemaakt. Binnen de domeinen kunt u de onderwerpen kiezen die voor uw organisatie actueel en relevant zijn. Elk onderwerp bestaat uit twee of meer vragen. U selecteert zelf de vragen die u uw medewerkers over de door u gekozen onderwerpen wilt voorleggen. U kunt kosteloos 40 vragen uit de bibliotheek selecteren. Hierna betaalt u per set van 10 gekozen vragen (zie hieronder het onderdeel over Kosten).

Het resultaat is een vragenlijst, op maat voor uw organisatie, die door het vaste deel van 14 vragen de mogelijkheid blijft bieden voor een benchmark met de branche. Meer informatie over het samenstellen van de vragenlijst op maat kunt u vinden op de pagina van de helpdesk.

Let op: maatwerk is alleen mogelijk als u kiest voor de digitale vragenlijst. Papieren vragenlijsten bestaan enkel uit de basisvragenlijst van 14 vragen, aangevuld met de algemene vragen en WNPS.

Terugkoppeling

De resultaten worden op verschillende manieren teruggekoppeld. Er wordt een duidingsbijeenkomst georganiseerd voor de deelnemers over de sectorresultaten. Daarnaast ontvangt u de resultaten van de eigen organisatie in de vorm van PDF-rapporten per organisatieonderdeel. De resultaten van uw organisatie en die van de sector, zijn ook beschikbaar in de online portal op kijkopdata.actiz.nl, waarbij u kunt inzoomen op uw situatie en uw eigen analyses kunt maken.

Het is (tegen meerprijs) ook mogelijk om een gesprek op maat aan te vragen met specialisten van Deloitte. Dit is een sessie van twee uur, waarin u vragen kunt stellen en een individuele duiding op uw resultaten wordt gegeven.

Ondersteuning

ActiZ zorgt voor adequate informatie en gratis ondersteunend materiaal, zoals een handleiding voor inschrijving, communicatiemateriaal, en tips & tricks om de response van medewerkers te verhogen. Er is ook een helpdesk die al uw vragen over Kijk op Mijn Medewerkers kan beantwoorden.

Kosten

Als lid van ActiZ kunt u gratis Kijk op Mijn Medewerkers in uw organisatie uitzetten. Er worden alleen kosten gerekend:

  • als u meer dan 40 extra vragen uit de bibliotheek aan de vragenlijst toevoegt;
  • als u uw eigen vragen wilt opnemen;
  • als u kiest voor een papieren vragenlijst;
  • als u een individueel duidingsgesprek op maat wilt.

U kunt kosteloos 40 vragen uit de bibliotheek selecteren. Hierna betaalt u per set van 10 gekozen vragen; € 1.200,00 voor de eerste 10 vragen, en vervolgens € 400,00 voor daaropvolgende 10 vragen. De extra sets van 10 extra vragen kunt u ook gebruiken voor het opstellen van eigen vragen.

Wilt u meer weten over de extra kosten voor papieren vragenlijsten, of voor een individueel duidingsgesprek, neemt u dan even contact met ons op.

Schrijf nu in voor de najaarsronde van 2020

Wilt u meer inzicht in de werkbeleving, wensen en behoeften van uw medewerkers? Schrijf u dan nu in op mijn-kijkopdata.actiz.nl via de button in het rechtermenu. De inschrijfperiode van de najaarsronde 2020 sluit op 25 september. De meetperiode voor die ronde ligt tussen 6 oktober en 22 november, dan vullen de medewerkers de vragenlijsten in.

 

Meer informatie

De product-informatie van de Kijk op Mijn Medewerkers kunt u hier downloaden. Heeft u nog vragen, neem gerust contact op met de helpdesk: kijkopdata@actiz.nl of 085 - 077 20 70.

ActiZ heeft nog meer mooie dataproducten: Zie Kijk op Data!

Harold Beumer
1-DSC_0229-001

ActiZ_logo Kijk op Data_paars_RGB.png