E-Zin & Zorg

E-Zin & Zorg archief

Het online informatie en inspiratie magazine E-Zin & Zorg laat de mooie verhalen uit de zorg zien met boeiende films, verrassende foto's en inspirerende interviews. Zorgprofessionals, vrijwilligers en managers vertellen over bijzondere gebeurtenissen die ze meemaken of organiseren. Een columnist geeft een andere blik op de zorg. Daarnaast vind je hier belangrijke informatie over de veranderingen in de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg.

Het magazine verschijnt 5 keer per jaar. In een maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van ander nieuws uit de zorg.
Hieronder het overzicht van de afgelopen edities.

Wil je het magazine en de nieuwsbrief van E-Zin & Zorg ontvangen?

Meld je aan

Editie 30: Het einde

Van het thema 'het einde' word je niet echt vrolijk. De laatste fase van het leven is vaak  zwaar en emotioneel voor de cliënt en de naasten.

Lees verder

Editie 29: Geluk

Wij gingen voor E-Zin & Zorg op zoek naar alledaagse praktische voorbeelden die het levensgeluk in kleine of grote mate kunnen bevorderen.

Lees verder

Editie 23: Intimiteit

Intimiteit is een heel belangrijk thema in de ouderenzorg. Toch voelen zorgmedewerkers en cliënten zich vaak ongemakkelijk bij dit onderwerp.

Lees verder

Editie 22: Naar buiten

Als de vogels weer fluiten, voelt naar buiten gaan als iets heel natuurlijks. Maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend of gemakkelijk.

Lees verder

Editie 20: Familie

Het contact met familieleden van cliënten kan soms een hele uitdaging zijn. Maar een goede samenwerking kan je werk verrijken.

Lees verder

Editie 18: Lekker

De nieuwste E-Zin & Zorg gaat over ‘Lekker’. Niet alleen over lekker eten en drinken, maar ook over lekker in je vel zitten en je fit en gezond voelen

Lees verder

Editie 13: Langer zelfstandig

Zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel blijven wonen, dat is een wens die vrijwel iedereen heeft. In deze editie bekijken we het thema van verschillende kanten.

Lees verder

Editie 10: Dementie

Dit magazine gaat over wat er gebeurt in zorg voor mensen met dementie: over de dilemma’s en de beste benadering voor mensen met dementie. En meer!

Lees verder

Editie 9: Gastvrijheid

Welzijn, kwaliteit van zorg, mensen op hun gemak stellen, dat hoort allemaal bij gastvrijheid. Hoe gaat dat in de zorg? Daarover leest u in deze editie.

Lees verder

Editie 8: Jong en oud

Maakt leeftijd uit in het werk in de ouderen- en thuiszorg? Verhalen over leeftijd en leeftijdsverschillen, samen werken, spelen en leven.

Lees verder

Editie 6: Samen

Wat is belangrijk voor een goede samenwerking, met je collega’s en met mantelzorgers. En ook: samen leuke activiteiten ondernemen.

Lees verder

Editie 5: Actieve ouderen

Actief ouder worden is gezond ouder worden. Zorgmedewerkers dragen daaraan bij. Dit thema sluit aan bij het Europees jaar van Actief ouder worden.

Lees verder

Editie 2: Aandacht

Aandacht: voor de cliënten en hun omgeving, voor de zorgmedewerker en voor elkaar. Cliënten én zorgmedewerkers staan centraal in dit magazine.

Lees verder