Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Voor ActiZ-leden

Digitaal HR Café: Aandacht voor medewerkers

Georganiseerd door:

ActiZ

Op 14 december organiseert ActiZ een HR Café met als thema ”Aandacht voor medewerkers”. In de zorg is veel aandacht voor cliënten en patiënten. In tijden van een pandemie als corona en ook door de krapte op de arbeidsmarkt komt steeds meer de medewerker centraal te staan. Een belangrijke vraag is: hoe kun je medewerkers meer betrokken houden bij de organisatie? Daarom hebben we een interessant programma samengesteld over de betekenis van aandacht en hoe je daar invulling aan kan geven voor medewerkers en hoe organiseer je dit structureel in de organisatie.

Inspiratietalk

We starten het HR Café met Anouk ten Arve van Stichting IZZ. Op inspirerende wijze leidt zij het thema ‘ Aandacht voor medewerkers in’. Wat betekent dit en heb je het goede gesprek met je medewerkers of is er meer voor nodig.   

Praktijkvoorbeelden

Na de aftrap door Anouk laten we een aantal interessante praktijkvoorbeelden zien. De Nationale HR zorg Award winnaar de Wever uit Tilburg met programma “Lekker in je vel vanaf je stage” laat zien hoe jonge medewerkers duurzaam kunnen worden behouden voor de organisatie en welke tools ze  hiervoor gebruiken. Een ander voorbeeld is de methode Perspectief op Werk waarin Brabantzorg laat zien hoe (langdurig) zieke medewerkers weer gemotiveerd raken voor werk. De methode is toegepast in samenwerking met Falke en Verbaan.

Interactief

Kenmerkend voor een HR Café is dat het toegankelijk en laagdrempelig is. Hoewel het dit keer digitaal is wordt het wel interactief programma.