Laatste nieuws over coronavirus

Ga direct naar het Dossier coronavirus voor zorgorganisaties

01-07-2020
Eerste geleerde lessen aanpak coronacrisis verpleeghuizen
Welke eerste lessen vallen er te trekken uit de aanpak van de uitbraak van het coronavirus voor de zorg voor ouderen? Met die insteek bundelden Verenso, VenVN, ActiZ en Zorgthuisnl hun ervaringen. Wat kunnen we ervan leren voor de zorg in verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen en de wijkverpleging en wat is daarvoor nodig?

01-07-2020
Coronaregeling zorgverzekeraars voor zorgaanbieders wijkverpleging
Grotere zorgaanbieders van wijkverpleging, GRZ en ELV kunnen nu ook gebruikmaken van een coronaregeling. ZN en ActiZ hebben overeenstemming bereikt over de Covid-compensatie in de Zorgverzekeringswet. De regeling is bedoeld voor aanbieders met een jaaromzet hoger dan 10 miljoen euro. 

30-06-2020
ActiZ positief over financiële opsteker voor zorgmedewerkers
Het is positief dat zorgmedewerkers 1000 euro bonus krijgen. Verzorgenden, verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers in de zorg thuis en verpleeghuizen hebben de afgelopen periode bergen werk verzet. Een beloning voor deze inzet is volgens ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties op zijn plaats

25-06-2020
Meer tijd om continuïteitsbijdrage Zvw aan te vragen
ZN heeft de termijn voor het aanvragen van de continuïteitsbijdrage voor zorgaanbieders (AGB-codes) met een Zvw-omzet tot 10 miljoen euro verlengd tot en met 14 juli. 

25-06-2020
Testen van personen zonder klachten
Het RIVM heeft nieuw beleid omtrent het testen van personen zonder klachten gepubliceerd. Hierin komt naar voren dat het niet mogelijk is om eerder infectie te signaleren of uit te sluiten door het willekeurig testen van mensen zonder klachten. Het RIVM adviseert daarom terughoudendheid in deze tenzij hier echt indicaties voor zijn.

24-06-2020
Steeds meer bezoek mogelijk in verpleeghuizen
In alle verpleeghuizen zonder coronabesmettingen zijn inmiddels meerdere bezoekers per verpleeghuisbewoner welkom. Dat blijkt uit een peiling van branchevereniging ActiZ onder 450 verpleeghuislocaties. 

24-06-2020
Supporthelpdesk ouderengeneeskunde blijft hele jaar beschikbaar
Het inschakelen van de helpdesk zorgt tijdens de zomerperiode voor voldoende rust en meer veerkracht, waardoor Specialisten Ouderengeneeskunde beter toegerust zijn voor een eventuele tweede coronapiek later dit jaar. 

Lees eerdere berichten in het nieuwsarchief

 

Dossier coronavirus voor zorgorganisaties

Het Dossier coronavirus voor zorgorganisaties wordt doorlopend geactualiseerd.

 

technologie.jpg

 

Digitaal werken en corona

 

Oplossingen tegen eenzaamheid in het verpleeghuis

technologie.jpg

 

ActiZ logo RGB

Corona Infolijn

Werkdagen 09.00-17.00 uur