nieuws

VVT-Kwaliteit, VVT-Ondernemerschap, VVT-VVT Nieuws, VVT-Wonen, VVT-Zorg

ActiZ ‘duwt’ de ouderenzorg vooruit met technologie!

ActiZ_ouderenzorg_technologie_paars

Van 17 tot en met 19 april was het weer Zorg & ICT-beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Op deze beurs worden ieder jaar al veel nuttige verbindingen tussen zorg en ICT gelegd, maar zeker in de huidige digitale tijd wordt deze verbinding steeds meer een noodzaak. Dit jaar had ActiZ een eigen theater op de beurs, waar elke dag vijf presentaties plaatsvonden onder het motto “ActiZ duwt de ouderenzorg vooruit met technologie”. Want ActiZ vindt het belangrijk om haar leden te ondersteunen als het gaat om het benutten, implementeren, en stroomlijnen van technologie in de zorg. 

Belangrijke informatiserings- en technologiethema’s waar we als vereniging aan werken hadden een plek in het programma, en daarbij werden ook steeds de ervaringen uit de praktijk van de zorg belicht. Op de beurs was het - ongetwijfeld mede door het prachtige weer – soms rustig, maar het sfeervolle ActiZ-theater was bijna zonder uitzondering (over)vol! Het was leuk om te merken dat er naast leveranciers, ICT-managers ook veel mensen uit de zorg, zoals wijkverpleegkundigen, in de zaal aanwezig waren.

Een greep uit de onderwerpen: cliëntportalen en PGO (Persoonlijke GezondheidsOmgeving), veiligheid en de AVG, robotica, GPS-tracking, eOverdracht et cetera. Klik hier voor het complete ActiZ-programma tijdens de drie beursdagen en zie hier voor de hand-outs van de presentaties.