• A A A
Uitgebreid zoeken

20-10-2015 Zorgobligaties als financieringsbron voor zorgvastgoed

De eerste zorgorganisaties zullen begin 2016 zorgobligaties uitgeven, vertelde ActiZ directeur Aad Koster tijdens het vastgoed congres op 15 oktober.

De eerste zorgorganisaties zullen begin 2016 zorgobligaties uitgeven, vertelde ActiZ directeur Aad Koster tijdens het congres Zorgvastgoed op 15 oktober in Amersfoort. Daarmee boren zij een nieuwe financieringsbron aan voor het bouwen van woon-zorgcomplexen.

 

ActiZ is partner van NL Zorgobligatie. Dat is het programma voor de uitgifte van obligaties. Met dit programma hoopt ActiZ de samenleving nauwer te betrekken bij de zorg en ondersteuning voor ouderen. Aan de obligatie is ook een crowdfunding-formule gekoppeld. Koster zegt op zorgvisie.nl: “Zo kunnen niet alleen beleggers op de beurs investeren maar kunnen ook particulieren zorgobligaties kopen. De crowdfundingsacties halen naar verwachting minder geld op, waarschijnlijk genoeg voor het financieren van één pand of één verbouwing. De institutionele beleggers op de beurs zullen voor groter kapitaal gaan zorgen voor de grotere vastgoedprojecten.”

 

In zijn weblog beschrijft Aad Koster de achtergrond en toekomstverwachting van de NL zorgobligatie.

Deel dit


Volg ActiZ updates ook via Linkedin

 

Linkedin